De Kerstboom

december 13, 2012  |  Besparen

Sinds afgelopen zondag staat er weer een kerstboom in mijn huis. Nee niet een echte maar een kunst kerstboom. Vijf jaar geleden kon ik hem van een oud collega  overnemen, want hij miste de gezelligheid van een echte boom. Met mijn vriendin heb ik eigenlijk sinds we samen zijn de traditie om voor elkaar cadeaus te kopen zonder dat we dit van elkaar weten. Nu hebben we er dit jaar voor gekozen dat we elkaar hints mogen geven, zodat we alleen dingen krijgen die nuttig zijn. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte!

Nadat zondag de kerstboom hadden opgezet hadden we daarna een borrel van vrienden. Een vriend van mij vertelde dat hij ook een kerstboom had gekocht voor €40,-. Ja ik woon in Amsterdam en een kerstboom is niet  heel goedkoop….. Op de terugweg naar huis zat ik toch te denken dat mijn kunstkerstboom veel goedkoper is.

Een rekenvoorbeeld:

Elk jaar een nieuwe boom kost over 5 jaar x €40,- = €200,-

Mijn kunstkerstboom €15,- en over 5 jaar kost deze nog steeds = €15,- eenmalig. 

Onbewust toch weer een besparing van €185,- die mij nog niet zo was opgevallen. Als je gaat besparen zie je telkens meer mogelijkheden tot besparen of dat je het al lang deed. Op Beslist.nl kan je het aanbod aan kunstkerstbomen vinden als je er nog geen een hebt.

Er zijn ook een aantal nadelen aan de kunstkerstboom:

  • Hij is niet echt en ruikt niet zo lekker naar dennenaalden, helaas!
  • Je moet hem bewaren en in een klein appartement neemt dat toch wel wat ruimte in
  • Door de jaren heen vallen hij kaler doordat de naalden eraf vallen
In het verleden heb ik mij weleens over mijn moeder verbaasd dat ze op 27 decembernaar de bouwmarkt ging. Ze haalde dan de kerstversiering van het jaar erop aangezien deze voor dumpprijzen werden verkocht. Sinds ik met dit blog ben begonnen begrijp ik nu goed waarom ze dat deed. De tip voor mij als je nu leuke kerstversiering ziet: koop op 27 december je kerstversiering (indien je aan nieuwe toe bent) voor het jaar erop en gebruik dit jaar nog een keer je oude kerstversiering!
Wat voor kerstboom hebben jullie?


Leave a Reply