Heb jij een woekerpolis?

december 10, 2012  |  Hypotheek

De Woekerpolis wat is dat nou eigenlijk? Het is een verzamelnaam voor mensen die beleggingsverzekering hebben afgesloten waarvan de ingehouden kosten te hoog zijn in verhouding tot de ingelegde premie. Aan consumenten is vaak een verkeerd beeld voorgespiegeld en daarbij een  ondoorzichtige kostenstructuur wat leidt tot extra inkomsten voor verzekeringsmaatschappijen/tussenpersonen.

Veel mensen hebben hun Woekerpolis al omgezet, maar nu het einde van het jaar nadert kan het verstandig zijn om hem toch om te zetten. Door de nieuwe hypotheekregels die gaan gelden vanaf 2013  kan je je beleggingsverzekering van je hypotheek wellicht toch om zetten naar een andere hypotheek vorm, zoals een bankspaarhypotheek .

Hoe weet je nu of je een Woekerpolis hebt? Op de woekerpolischeck van Independer kun je nagaan of je een Woekerpolis hebt. Daarnaast geeft het een ruwe  indicatie van  de mogelijke extra waarde als men overstapt naar een product met hetzelfde verwachte rendement. Overstappen kan dus voordelig zijn, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Vraag altijd een adviseur om u bij te staan en voor objectiviteit is het beter om het aan meerdere adviseurs te vragen.

Om de check uit te voeren heb je de volgende gegevens nodig:

  1. Het huidige waardeoverzicht van je verzekering
  2. De Verzekeringspolis

Hopelijk geeft dit een extra duwtje in de rug om nog voor 2013 over te stappen!

 


Leave a Reply