Bijbanen voor je kinderen

januari 17, 2013  |  Geldzaken gids

Als je kinderen in de leeftijd komen rond de 12 jaar zijn er diverse manieren dat ze geld kunnen verdienen. Door geld te verdienen leren ze nog beter de waarde van het geld te leren en daarnaast geeft het ook de vrijheid om dingen te kopen of te sparen.

Populaire bijbanen voor kinderen zijn:

  • Oppassen: Bij bekende oppassen in de straat of buurt kan een makkelijke manier om wat extra bij te verdienen. Als je ‘s avonds moet oppassen kun je dit goed combineren met het doen van je huiswerk of het kijken van een leuke film.
  • Auto’s wassen: Een vriend van mij heeft in het verleden elke zaterdag auto´s gewassen van buurtgenoten.  Een leuke manier om snel een vaste klantenkring op te bouwen. Bel bij buurtgenoten aan en vraag of ze interesse hebben. Als je kind dit iets te spannend vind kun je natuurlijk altijd met ze meegaan bij de eerste 2 à 3 adressen.
  • Werken in de supermarkt/fastfood-keten: Vaak kun je al op jonge leeftijd starten bij de plaatselijke supermarkt als vakkenvuller of werken bij bijvoorbeeld McDonald’s. Je leert hierdoor werken onder een baas en het contact met je collega’s zijn een eerste stap in het werkende leven van een tiener. Hierdoor leer je de verantwoordelijkheid.
  •  Krantenwijk: Een krantenwijk brengt een hele verantwoordelijkheid mee. Veel mensen verachten ‘s ochtends vroeg de krant. Je moet dus vooral vroeg opstaan. Je kunt ook tijdschriften rond brengen. Het voordeel van een betaalde krant/tijdschrift bezorgen bij mensen is dat je met kerst langs de deuren kan gaan met een kerst groet en dan krijg je als het goed is een kleine bijdrage.

Wellicht zijn er nog veel meer manieren voor kinderen om geld te verdienen ik hoor ze graag. Later als ik kinderen krijg zal ik mijn kinderen stimuleren om zelf hun geld te verdienen. Dit zorgt ervoor dat ze sneller de waarde van geld in gaan zien!

Hoe pakken jullie dit aan?

 


Leave a Reply