Kerstcadeau voor de bank

december 21, 2012  |  Hypotheek

Vandaag heb ik de bank zijn jaarlijkse kerstcadeau weer gegeven: De jaarlijkse aflossing! Dit vind ik altijd een super gevoel, maar tevens een beetje tweeledig. Ook dit jaar heb ik mij wederom aan mijn aflosdoelstelling gehouden van €10.000,- . Dit jaar is het zelfs €11.000,- geworden, zodat ik onder de magische grens van €200.000,- bereikt heb. Nog €199.000,- te gaan en ik ben hypotheek vrij. Een verre stip op de horizon met €10.000,- aflossing per jaar, maar merk doordat ik dit jaar meer heb afgelost dat ik mijn aflosdoelstelling voor 2013 al klaar heb: €12.000,-.Leuke challenge om elkaar jaar mijn doelstelling hoger bij te stellen.

Ik zei net al toch vind ik het ook weer tweeledig. Ik los dan wel €11.000,- af, maar soms denk ik kan ik het niet beter in iets investeren, zodat het later meer geld wordt. Komt toch weer mijn ondernemers bloed naar boven kruipen. Je kan namelijk aan de ene kant consuminderen, maar je kan ook investmeren! Door te investeren, maak je kans op meer inkomsten. Wel is het gevaar dat de investering niks oplevert. Ik ben er nog niet over uit wat het beste is.

Hoe kijken jullie daar tegen aan?

 1 Comment


  1. Sinds twee jaar gaat mijn salaris iedere maand zo de stenen van ons huis in. iedere maand gaan de maandlasten met 6 euro omlaag. is aan het eind ook al weer 72 euro verdient. Als ik dat niet doe en spaar tot aan het eind van het jaar weet ik niet of ik de moed op kan brengen het naar de bank over te maken. Dan is het ineens zo leeg op de spaarrekening. Terwijl die nu in mindere mate groeit waar we wat mee kunnen. Wij gaan toch liever voor een zekere aflossing.

Leave a Reply