Pensioenoverzicht

december 8, 2012  |  Geldzaken gids, Pensioen

Afgelopen tijd ben ik mij steeds meer bewust dat ik over mijn toekomst moet gaan nadenken en wat sommige financiële verplichtingen voor consequenties hebben. Bovenstaande geldt ook voor mijn pensioen. Door de jaren heen ben ik een aantal maal van werkgever veranderd en wat hier uiteindelijk de gevolgen van zijn is mij tot op heden niet echt duidelijk.

Ook al ben ik pas 31 ik wil toch wel weten waar ik aan toe ben in de toekomst en dit kan je terugvinden op de volgende site: Mijnpensioenoverzicht.nl. Deze site wordt verzorgd door de stichting Pensioenregister.  Het enige wat je  nodig hebt voor je persoonlijke pensioenoverzicht is je DigiD-code om in te loggen.

Op Mijnpensioenoverzicht.nl zie je naast je AOW, hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij welke pensioenuitvoerder. Daarnaast kun je terugvinden wat je partner ontvangt bij overlijden.

Na mijn DigiD gegevens ingevuld te hebben krijg ik als ik op mijn 65 met pensioen ga: €30.215,-  Daarnaast krijg ik vanaf mij 67 ook nog AOW à €9.180,-. Dit betekent vanaf mijn 67 een totaal bedrag van €39.395,- . Door de verhoging van de AOW heb ik dus te maken met een pensioengat van 2 jaar en wellicht wel meer in de toekomst. Ik denk dat ik hier wel in de toekomst naar moet gaan kijken en rekening houden met mijn financiële planning.

Al met al een fors bedrag, maar ik vraag mij af of ik dit daadwerkelijk nog ga ontvangen. Weten jullie hoe het met jullie pensioen is geregeld? Zo niet kijk dan gelijk op Mijnpensioenoverzicht.nl


Leave a Reply