Start

november 17, 2012  |  Home

Welkom allemaal op langzaamrijkworden.com en leuk dat je komt kijken. De website heb ben ik gestart nadat ik al een aantal jaren actief weblogs lees op het internet, waaronder www.getrichslowly.com en graan met jullie mijn kennis en kunde wil gaan delen. Gezien alle economische ontwikkelingen die er op ons afkomen kan het soms zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet met Rutte II. Ik ben van mening dat in het leven het glas altijd halfvol is en hoop aan een ieder die hier komt een steentje te kunnen bijdragen in zijn financiële huishouding.

Wie ben ik zal je wel afvragen?  Ik ben Wouter (31) en woon samen met mijn vriendin in Amsterdam. We zijn allebei 2 verdieners en hebben het geluk een leuke goed betaalde baan te hebben. Ik heb een huis gekocht in 2007 met een daarbij horende aflossingsvrije hypotheek. Nu zal je wel denken dat is ook niet handig, maar destijds heb ik hiervoor heel bewust gekozen aangezien:

A) de financiele lasten een stuk minder zijn per maand

B) dat ik de vrijheid om af te lossen wanneer ik dat wil. Ja, ik weet het je moet wat discipline hiervoor hebben.

Destijds kostte het huis €225.000 en de daarbovenop  alle bijhorende kosten. Op dit moment mag ik me gelukkig prijzen” dat ik nog een hypotheekschuld heb van €210.000 dus er is al een flinke stuk afgelost :-) maar we gaan verder en het uiteindelijke doel is elk jaar minimaal €10.000 af te lossen. Ik verwacht dat ik in 2012 dit wederom te  realiseren.

Na dit korte stuk over mijzelf wat kan je hier verwachten:

  1. Een objectieve kijk op de financiële (wan)toestanden in Nederland en hoop hierbij een gids te zijn voor jullie.
  2. De lezers op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen, ideeën aandragen, tips & trucks te delen om nog slimmer met je geld om te gaan.
  3. Humor vind ik belangrijk zodat iedereen die de website bezoeken het glas weer halfvol zien in het leven!
  4. Voor sommigen zullen bepaalde onderwerpen een open deur zijn, maar hoop genoeg nieuwe inzichten te delen!
Veel lees plezier!
Groeten Wouter

 


Leave a Reply