Focus

januari 3, 2013

Focus dat wordt mijn doel voor aankomend jaar. Ik ben nogal iemand die veel dingen leuk vindt en soms moeite heb om iets af te ronden. Herkennen jullie dit?

Aankomend jaar is een van mijn doelen om meer focus aan te brengen op allerlei vlakken. Op mijn werk ga ik bijvoorbeeld meer focussen op mijn kern taken. Waar ik goed in ben een 8 een 10 maken ipv van die 5 een 6,5. Wat is nou leuker om iets waar je toch al goed in bent nog beter in te worden.

Door constant te focussen op de dingen waar je goed in bent worden bepaalde zaken vanzelf sprekend.  Financiële Focus is ook goed om bij stil te staan. Wat houdt voor mij eigenlijk financiële focus in. Zorg dat je financiën op orde hebt: herkennen, erkennen en er naar handelen. Hoe zorg je ervoor dat je zelf meer financiële focus krijgt.

  • Herkennen: Print elke laatste dag van de maand via internetbankieren je bankafschrift uit en loop alles na wat je hebt uitgegeven. Voor de gevorderde internetgebruikers kun je ook het bestand exporteren naar Excel
  • Erkennen: Plaats alle uitgaven in diverse categorieën  zoals huur/hypotheek, verzekeringen, boodschappen, abbonomenten en kijk ook naar je pin gedrag.  Kijk goed of je niet meer hebt uitgegeven dan dat er binnenkomt? Daarnaast heb je een groot bedrag gepind en weet je niet meer waar je het aan uit hebt gegeven dan kom je in de erken-fase.
  • Er naar handelen: Door bovenstaande stappen te doorlopen kun je je uitgaven onder de loep nemen en de maand erop er gelijk naar handelen. Focus op wat er inkomt en uitgaat aan geld is zo makkelijker

Leave a Reply