Weekboodschappen

december 3, 2012  |  Besparen, Geldzaken gids

Sinds september  doen we tegenwoordig weekboodschappen. We wonen sinds januari samen en deden daarvoor altijd onze boodschappen bij de Albert Heijn aangezien deze op 500 meter van ons huis bevindt. Daarnaast is het in Amsterdam vrij moeilijk een andere supermarkt dichterbij huis te vinden dan de AH.  Eind augustus toen ik wilde afrekenen bij de AH en de pas het niet deed vanwege onvoldoende saldo was de maat wat mij betreft vol. Her roer gaat moet om, want we geven te veel uit soms wel €400,- per maand!

Sindsdien doen we boodschappen bij de Vomar Voordeelmarkt. Je zal wel denken waarom de Vomar nou om 2 reden. Ten eerste is het een supermarkt die lage prijzen hanteert (niveau Jumbo/Dirk van den Broek) voor veel producten. Ten tweede het is een grote supermarkt en heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt (tot nu toe) en is dichtbij. Elke weekend maken we trouw een boodschappenlijstje, doen we onze boodschappen daar en zijn tegenwoordig +/- €65,- voor ons tweeën kwijt voor een week….

Vergeleken met hiervoor zijn we dus veel minder per week kwijt aan boodschappen: minimaal €130,-  per maand! Daarnaast maken we nog steeds gebruik van de AH tijdens de hamsterweken om bepaalde producten in te slaan, bijv.wasmiddelen of bij andere diepe aanbiedingen (1+1 of 40% korting). De Hamsterweken zijn altijd in begin januari en na de zomervakantie zet ze in je agenda!

Aanbiedingen

Om te kijken of jou favoriete artikel in de aanbieding is kun je gebruik maken van de volgende website:  Yenom.nl voor alle acties, aanbiedingen en kortingen. Zelf kijk ik er regelmatig op of er nog iets te scoren valt.

Supermarkt keuze

In Nederland heb je diverse supermarkten waar je boodschappen kan doen. Op de website Supers.nl houden ze bij welke supermarkt het goedkoopst is aan de hand van een winkelmandje aan A-merken. De Aldi/Lidl worden hierin dus niet meegenomen. Uit eigen ervaring weet ik dat de Aldi/Lidl over het algemeen nog goedkoper zijn dan de service supermarkten, maar ik hou nou eenmaal van Coca-Cola en van Lay’s Chips…..Vandaar dat we daar (nog) geen boodschappen doen, maar wie weet….

Waar doen jullie boodschappen?

 2 Comments


  1. Vlijtig met zuinigheid

    Vreemd, jouw verhaal. Ik heb een 2 jaar geleden heel erg goed alle prijzen bijgehouden van AH, Aldi, Lidl, Plus. De AH kwam heel vaak als goedkoopste uit de bus. Zoals pasta’s en rijst, koffiemelk, thee, wc papier ed zelfs goedkoper dan aldi en lidl. En dat is nog steeds zo. Ik vergelijk nog steeds.
    Bij AH vind ik kun je nog steeds bepaalde artikelen goedkoper dan Aldi en Lidl inkopen. Goed opletten wat je koopt en in welke hoeveelheden. Ik doe mijn boodschappen voor 4 personen met 70 euro per week bij AH en Lidl. Coca Cola koop ik ook altijd, dus daar ligt het echt niet aan. Misschien eens een keer het bonnetje goed doornemen en kijken wat nodig is/was en wat niet. En zoals je dan nu inkoopt ook een keer kopen bij AH. Dan zie je of er nu nog steeds verschil is.

Leave a Reply