Boodschappen

december 4, 2012  |  Besparen, Geldzaken gids

Naar aanleiding van mij post van gisteren ben ik toch er eens ingedoken naar aanleiding van de reactie van Vlijtig met zuinigheid. Ik heb de kassabon van gisteren erbij gepakt en ben het maar naast elkaar gaan zetten in Excel, want ik was toch wel nieuwsgierig. Je kan het  Boodschappen overzicht hier downloaden en het prijsvergelijk zien per product. In het geel is Vomar goedkoper en in het Blauw de Albert Heijn.

Uitslag van de test:

 • Vomar: €59,06
 • Albert Heijn: €62,73
 • Verschil: €3,67 of wel de Vomar was in dit geval 5,8%

Uit ervaring weet ik dat Vomar een goedkopere supermarkt is dan de Albert Heijn voor A-merken, maar op bepaalde artikelen ook weer niet. Huismerken en budgetmerken zijn een stuk goedkoper om te kopen, maar dat doe ik op dit moment nog te weinig, want ik ben nog steeds een “A-merk liefhebber”. Ook door het vergelijken van de producten via de webwinkel van AH toch nog wat nieuwe inzichten opgedaan. Voorverpakte groenten zoals boontjes kan je beter ongeschild kopen. Dit wist ik eigenlijk wel, maar het verschil is bijna de helft en dat is erg veel! Ditzelfde geldt voor aardappelen hoe meer volume je ervan koopt hoe goedkoper het is. Toch weer wat opgestoken en ga het meteen in de praktijk brengen….2 Comments


 1. Vlijtig met zuinigheid

  Toch iets opgestoken al is het geen geld. Nu kun je je alleen nog afvragen of die 3,67 opwegen tegen het verder moeten gaan voor de boodschappen. AH lag bij je in de buurt geloof ik.
  Maar in ieder geval goed dat je gekeken hebt naar het verschil. Als je nog een keer overstapt naar b merken of euroshopper zie je dat ah echt gunstig geprijst is.
  Wel leuk dat je dit gedaan hebt.

 2. Ja de AH ligt op 500 meter van mijn huis en de Vomar 1500 meter dus dat valt mee.Toch maar eens kijken of ik beter over kan stappen naar b-merken of het huismerk….

Leave a Reply